I dagens digitale tid er det viktigere enn noen gang å ha en hjemmeside som er tilgjengelig for alle uansett enhet. Med økende bruk av mobile enheter for å surfe på nettet, er det viktig at din bedrifts hjemmeside er responsiv og tilpasser seg skjermstørrelsen til brukeren.
Agon

Ronny Bruknapp

21 Januar 2023

Responsivt Design

En responsiv hjemmeside gir en bedre brukeropplevelse og økt sannsynlighet for at brukeren vil konvertere til en kunde.

Hva er en responsiv hjemmeside?

En responsiv hjemmeside er en nettside som tilpasser seg skjermstørrelsen til enheten som brukeren bruker for å surfe på nettet. Dette betyr at siden vil se annerledes ut på en stor skjerm sammenlignet med en liten skjerm, men viktigst av alt, den vil være lett å bruke og navigere på uansett skjermstørrelse du eller kundene dine bruker.

Hvorfor er det viktig at din bedrift har en responsiv hjemmeside?

Det er flere grunner til at det er viktig å ha en responsiv hjemmeside for din bedrift.

  1. Det gir en bedre brukeropplevelse, da siden er tilpasset skjermstørrelsen til enheten som brukes.

  2. Det kan øke sannsynligheten for at brukeren konverterer til en kunde, da det er mer sannsynlig at de vil bli på siden og utforske ditt tilbud hvis det er lett å navigere og bruke din bedrift nettside.

  3. Det kan øke søkemotor rangeringen din, da søkemotorer som Google favoriserer nettsider som er responsiv og mobile-vennlige. Dette er fordi de ønsker å levere de beste resultatene til brukerne, og de vet at brukere/kunder ofte bruker mobile enheter for å surfe på nettet og lete etter nytt innhold.

Hvordan får man en responsiv hjemmeside?

Det finnes flere måter å få en responsiv hjemmeside på.

En måte er å bruke et verktøy som gjør det enkelt å lage en responsiv hjemmeside, som WordPress eller Wix. Disse verktøyene gir deg en rekke maler å velge mellom, og du kan tilpasse siden slik du ønsker. Det kan være enkelt i starten, men etter hvert som bedrifter vokser vil du se at det krever mye tid som du heller kan bruke på direkte lønnsom del av virksomheten din.

En annen måte er å ansette en webdesigner eller et markedshus som kan lage en responsiv hjemmeside for deg. Dette kan være mer kostbart, men gir deg muligheten til å få en unik og skreddersydd hjemmeside som passer perfekt til din bedrift og dine behov med fordeler for søkemotoroptimalisering som bedre fart og søkeord som gir bedre resultat.

Det viktigste å tenke på når man skal lage en responsiv hjemmeside, er å sørge for at den er enkel å bruke og navigere på uansett skjermstørrelse. Dette betyr at du bør unngå å ha for mye innhold på en side, og at du bør tenke på hvordan du kan gjøre det enkelt for kundene å finne det de leter etter. Det vil og hjelpe deg med å sikre at nettsiden er rask som skrevet om i denne artikkelen.

Hva bør man være oppmerksom på når man har en responsiv hjemmeside? Det er viktig å teste hjemmesiden din på flere forskjellige enheter for å sørge for at den ser bra ut og er lett å bruke uansett om det er ipad eller din kontor pc. Det er også viktig å sørge for at all funksjonalitet, som for eksempel skjemaer og knapper, fungerer som det skal på alle enheter.

Det er også viktig å holde hjemmesiden din oppdatert, både med tanke på design og innhold. Dette vil ikke bare sørge for at den ser bra ut, men det vil også sørge for at den er tilpasset de siste teknologiske endringene og at den fortsatt er responsiv.

Konkusjon

En responsiv hjemmeside er viktig for å sikre at din bedrift når ut til alle brukere og kunder, uansett hvilken enhet de bruker. Det gir en bedre brukeropplevelse, øker sannsynligheten for konverteringer og kan øke søkemotor rangeringen til din bedrift.

Det er viktig å tenke på brukervennlighet og å teste hjemmesiden på flere enheter for å sikre at den ser bra ut og er lett å bruke uansett plattform.